Tekemistä & kokemista

Tekemistä ja mielenrauhaa arktisesta luonnosta

Kun pelkkä rannalla löhöily ei riitä, Loma-Vietonen tarjoaa oivan vaihtoehdon toimeliaalle lomailijalle sekä kesällä että talvella. Järjestämme monenlaisia ohjattuja retkiä/ohjelmapalveluita, kuten esimerkiksi koiravaljakkoretkiä tai poroihin tutustumisia, jotka taatustivat miellyttävät koko perhettä. Voit tietysti nauttia luonnonkauniista maisemista myös omatoimisesti pyöräillen, vaeltaen, hiihtäen tai lumikenkäillen.

Ohjattu lumikenkäily Lompolossa - TIISTAI & LAUANTAI

Oppaan kanssa on aina turvallisemman tuntuista, kun suuntaat lumikengillä metsään. Koe kauniin Vietosen järven talvinen loisto ja kiertele Lompolon lumikristallien kirkastamassa maastossa.

Luonnon kutsu koiravaljakkosafari - TIISTAI

Huskyajelu kestää noin 3 tuntia. Nauti lappilaisen luonnon taianomaisista metsistä ohjatessasi omaa koiravaljakkoasi. Koirien läähätys ja lumen suhina muodostavat täydellisen ääniraidan tälle hauskalle seikkailulle.

Taiga Husky kiertoajelu - TORSTAI

Huskyajelu kestää noin 6.5 tuntia sisältäen nuotiolounaan. Tämä on täydellinen tapa kokea Lapin taianomaiset taigametsät. Nauti hiljaisuuden äänestä, kun ohjaat koiravaljakkoa kaukaisilla reiteillä Rovaniemen ja Napapiirin pohjoispuolella. Matkamme pituus on noin 30-40 kilometriä. Joko matkan aikana tai sen jälkeen, sääoloista riippuen, nautimme nuotiolounaan.

Vierailu Joulupukin kotikaupungissa - Keskiviikko

Aamiaisen jälkeen lähdemme autolla Rovaniemelle. Vierailemme Arktikum-museossa parisen tuntia, ja nautimme siellä myös makoisan lounaan. Sen jälkeen matkamme jatkuu Joulupukin Pajakylään, jossa on mahdollista shoppailla, kirjoittaa postikortteja ja tavata itse Joulupukki! Teemme myös pienen pyrähdyksen Rovaniemen keskustaan. Paluumatkalla vierailemme Lehtojärven Lumihotellissa ohjatun kierroksen merkeissä.

Arktista pilkkimistä - Perjantai

Upea moottorikelkkaretki lappilaiseen metsään, missä voit kokea luonnon kauneuden ja rauhan – eikä pidä unohtaa pilkkimisen riemua, kaukana hektisestä arjesta. Moottorikelkat lähtevät Loma-Vietosesta järvelle luonnon helmaan, missä sinulla on mahdollisuus kokeilla pilkkimistä ja verkkoja. Mainio lounas valmistetaan avotulella.

Pala villiä luontoa (5 t moottorikelkkasafari) - Tiistai

Safari on tarkoitettu ajajille, joilla on kokemusta ja kestävyyttä. Aluksi reitti on sama kuin muillakin safareilla, mutta myöhemmin suuntaamme villiin luontoon ja pysähdymme kauniille paikalle lounasta varten. Laavulla nautitaan maittava retkilounas.

Järvillä ja avotulella (3 t moottorikelkkasafari) - Maanantai

Huristele järvien päällä ja syvällä lumisessa metsässä. Jännittävän kelkkasafarin jälkeen nautimme lounasta kauniissa puisessa kodassa porojen alueella. Syödessäsi voit seurailla porojen elämää kodan ikkunoista. Mahtilopetus hienolle safarille! Vain aikuisille!

Yli kukkuloiden (2 t moottorikelkkailua) - Torstai

Kelkkasafari kulkee kauniin Sompasen vaaran läpi Vietosen järven upeisiin maisemiin. Niin lähellä, mutta niin kaukana kaikesta. Safarin keskivaiheilla pysähdymme pienelle piknikille avotulen äärelle nauttimaan voileipiä, kakkuja, makkaroita ja kuumia juomia. Tämän jälkeen ajamme takaisin Loma-Vietoseen.

Rentouttava poroajelu

Vedä yllesi lämpöhaalarit, niin olet valmis useiden tuntien poroajeluun. Jylhän lappilaisen erämaan rauha kutsuu sinua jo. Kun porot vetävät rekeä ja sinä olet lämpöisten taljojen alla, sinulla on aikaa ihastella kauniita talvimaisemia. Unohtumaton elämys.

Lapin luonnon antimet ja niiden käyttäminen

Teemme rentouttavan ja voimaannuttavan luontoretken lähimaastoon, josta keräämme vuodenajasta riippuen eri marjoja tai sieniä ( hillaa ja mustikkaa heinäkuussa , puolukkaa ja kaarnikkaa elo-syyskuussa, sieniä elo-syyskuussa) ja valmistamme niistä erilaisia herkkuja. Marjoista teemme hilloa tai leivomme jotain herkullista. Sienistä valmistamme sienipiirakkaa tai sienikeittoa. Metsäretken aikana nautimme kahvit upeissa järvi- ja vaaramaisemissa.

Vierailu porotilalla

Vain viidentoista minuutin päässä Loma-Vietosesta meitä odottaa porofarmi. Sen ystävällinen isäntä opettaa sinulle lassonheiton salat ja tarjoaa myös mahdollisuuden kokeilla uusia taitojasi. Opimme myös porojen paimentamisesta sekä katsomme elokuvan Poron vuosi, jonka jälkeen on aika herkutella nuotiolla paistetuilla lätyillä kodassa. Lätyt nautitaan hillon ja kahvin kera.

Marttiinivierailu ja joulupukki

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Lapin pääkaupunkiin Rovaniemelle. Ensin menemme Arktikum-museoon, jossa nautimme lounaan. Seuraava kohde on Marttiinin historiallinen tehtaanmyymälä, jonka jälkeen meillä on kenties aikaa shoppailla muuallakin. Matkan kruunaa itsensä Joulupukin tapaaminen Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä.

Opastettu fatbikeretki

Metsäreittimme johtaa meidät Sompasen vaaran laitaan, jossa pysähdymme reissun puolivälissä kotalounaalle. Sompasen vaarassa sijaitsee vanhaa aarnimetsää, jota voimme käydä ihailemassa kodalta kävellen. Nuotion ääressä herkuttelemme keitolla, voileivillä ja leivonnaisilla – kuumia juomia tietenkään unohtamatta.

Luonnontuotteita lappilaisesta metsästä

Metsäretki, jonka aikana kerätään eri luonnon antimia, tietenkin riippuen ajankohdasta mitä on tarjolla. Voidaan kerätä kuusen pihkaa tai vuosikasvaimia ja valmistaa pihkavoidetta tai kuusenkerkkäsiirappia. Vaihtoehtoisesti voit oppia mitkä yrtit vaikuttavat meihin rentouttavasti, voimaannuttavasti tai virkistävästi. Yrteistä voimme valmistaa joko yrttiteetä, löylytuoksuja tai kylpysuolaa. Keräämme ja kuivatamme yrtit sekä valmistamme niistä tuotteita, joita voit ottaa mukaasi kotiin.

Vaellusretki Orhinselänniemeen

Tässä ohjelmapaketissa suuntaamme yhteen lomakylämme kauneimmista kohteista. Matkan voi taittaa autolla tai haluttaessa polkupyörillä. Ensin kiipeämme Raakonvaaran huipulle, josta meille avautuu mahtavat näkymät ”Napapiirin helmeen” eli Miekojärvelle. Aikamme ihasteltuamme jatkamme retkeämme Orinselänniemeen, missä kauniit hiekkarannat tarjoavat hyvät uintimahdollisuudet. Laavussa tai kodassa nautittavan ulkolounaan jälkeen palaamme Loma-Vietoseen, jossa lämmin sauna jo odottaa matkalaisia!

Välinevuokraus

Meiltä saat sekä kesäksi että talveksi tarvitsemasi harrastusvälineet. Ja mikä parasta, monet näistä välineistä ovat asiakkaillemme ilmaisia. Tutustu alla olevaan valikoimaan ja löydä omat suosikkiaktiviteettisi!  

Katso hinnasto

Lappilaista kotiruokaa

Loman kruunaa perinteinen ja herkullinen lappilainen kotiruoka. Vietosen emännän kala- ja poropidoissa pöytä notkuu herkuista ja kahvitteluhetken kruunaa itse leivotut rieskat, leivät ja muut leivonnaiset.

Tutustu ravintolaan