Tekemistä & kokemista

Tekemistä ja mielenrauhaa arktisesta luonnosta

Kun pelkkä rannalla löhöily ei riitä, Loma-Vietonen tarjoaa oivan vaihtoehdon toimeliaalle lomailijalle sekä kesällä että talvella. Järjestämme monenlaisia ohjattuja retkiä/ohjelmapalveluita, kuten esimerkiksi koiravaljakkoretkiä tai poroihin tutustumisia, jotka taatustivat miellyttävät koko perhettä. Voit tietysti nauttia luonnonkauniista maisemista myös omatoimisesti pyöräillen, vaeltaen, hiihtäen tai lumikenkäillen.

Revontulten metsästys

Päivällisen jälkeen lähdemme moottorikelkoilla luontoon taivaalla tanssivia revontulia metsästämään. Pimeällä ajaminen on jo itsessään jännittävää, mutta revontulten näkeminen kruunaa koko lomaviikon. Tämän safarin voi varata vain paikan päällä, koska se on riippuvainen sääolosuhteista. Vain aikuisille!

Ohjattu lumikenkäily Lompolossa - TIISTAI & LAUANTAI

Oppaan kanssa on aina turvallisemman tuntuista, kun suuntaat lumikengillä metsään. Koe kauniin Vietosen järven talvinen loisto ja kiertele Lompolon lumikristallien kirkastamassa maastossa.

Luonnon kutsu koiravaljakkosafari - TIISTAI

Huskyajelu kestää noin 3 tuntia. Nauti lappilaisen luonnon taianomaisista metsistä ohjatessasi omaa koiravaljakkoasi. Koirien läähätys ja lumen suhina muodostavat täydellisen ääniraidan tälle hauskalle seikkailulle.

Taiga Husky kiertoajelu - TORSTAI

Huskyajelu kestää noin 6.5 tuntia sisältäen nuotiolounaan. Tämä on täydellinen tapa kokea Lapin taianomaiset taigametsät. Nauti hiljaisuuden äänestä, kun ohjaat koiravaljakkoa kaukaisilla reiteillä Rovaniemen ja Napapiirin pohjoispuolella. Matkamme pituus on noin 30-40 kilometriä. Joko matkan aikana tai sen jälkeen, sääoloista riippuen, nautimme nuotiolounaan.

Vierailu Joulupukin kotikaupungissa - Keskiviikko

Aamiaisen jälkeen lähdemme autolla Rovaniemelle. Vierailemme Arktikum-museossa parisen tuntia, ja nautimme siellä myös makoisan lounaan. Sen jälkeen matkamme jatkuu Joulupukin Pajakylään, jossa on mahdollista shoppailla, kirjoittaa postikortteja ja tavata itse Joulupukki! Teemme myös pienen pyrähdyksen Rovaniemen keskustaan. Paluumatkalla vierailemme Lehtojärven Lumihotellissa ohjatun kierroksen merkeissä.

Arktista pilkkimistä - Perjantai

Upea moottorikelkkaretki lappilaiseen metsään, missä voit kokea luonnon kauneuden ja rauhan – eikä pidä unohtaa pilkkimisen riemua, kaukana hektisestä arjesta. Moottorikelkat lähtevät Loma-Vietosesta järvelle luonnon helmaan, missä sinulla on mahdollisuus kokeilla pilkkimistä ja verkkoja. Mainio lounas valmistetaan avotulella.

Pala villiä luontoa (5 t moottorikelkkasafari) - Tiistai

Safari on tarkoitettu ajajille, joilla on kokemusta ja kestävyyttä. Aluksi reitti on sama kuin muillakin safareilla, mutta myöhemmin suuntaamme villiin luontoon ja pysähdymme kauniille paikalle lounasta varten. Laavulla nautitaan maittava retkilounas.

Järvillä ja avotulella (3 t moottorikelkkasafari) - Maanantai

Huristele järvien päällä ja syvällä lumisessa metsässä. Jännittävän kelkkasafarin jälkeen nautimme lounasta kauniissa puisessa kodassa porojen alueella. Syödessäsi voit seurailla porojen elämää kodan ikkunoista. Mahtilopetus hienolle safarille! Vain aikuisille!

Yli kukkuloiden (2 t moottorikelkkailua) - Torstai

Kelkkasafari kulkee kauniin Sompasen vaaran läpi Vietosen järven upeisiin maisemiin. Niin lähellä, mutta niin kaukana kaikesta. Safarin keskivaiheilla pysähdymme pienelle piknikille avotulen äärelle nauttimaan voileipiä, kakkuja, makkaroita ja kuumia juomia. Tämän jälkeen ajamme takaisin Loma-Vietoseen.

Rentouttava poroajelu

Vedä yllesi lämpöhaalarit, niin olet valmis useiden tuntien poroajeluun. Jylhän lappilaisen erämaan rauha kutsuu sinua jo. Kun porot vetävät rekeä ja sinä olet lämpöisten taljojen alla, sinulla on aikaa ihastella kauniita talvimaisemia. Unohtumaton elämys.

Lapin luonnon antimet ja niiden käyttäminen

Nauti kauniista luonnosta ja poimi villiyrttejä ruoaksi. Opimme kuinka löytää, tunnistaa, kerätä ja käyttää metsiemme tärkeimpiä villiyrttejä sekä kuinka valmistaa hyviä yrttiruokia meidän resepteillämme.

Kotaruokailu Lapin herkuista

Kotaruokailu shamaanin seurassa hellii kaikki aistejasi; musiikkia korville, Lapin taikoja silmille ja herkullisia makuja suulle. Kokonaisuus muodostaa uskomattoman elämyksen, jota muistelet hyvillä mielin vielä pitkään jätettyäsi Lapin tunturit taaksesi. Päivällisen aloittava lappilainen kaste takaa Lapin hyvien haltijoiden suojeluksen, ja kuka saakaan kunnian olla urosporo? Makunystyröitäsi hemmotellaan lappilaisella kuusijuomalla ja porolla eri muodoissa kylmäsavustetusta kuivattuun ja suolattuun. Myös lohta, perunoita ja katkarapuja kermajuustolla on tarjolla. Lopuksi laitetaan suut makeaksi hillalla. Päivällisen aikana kuulet kansanmusiikkia ja tarinan noita-velhosta.

Vierailu porotilalla

Vain viidentoista minuutin päässä Loma-Vietosesta meitä odottaa porofarmi. Sen ystävällinen isäntä opettaa sinulle lassonheiton salat ja tarjoaa myös mahdollisuuden kokeilla uusia taitojasi. Opimme myös porojen paimentamisesta sekä katsomme elokuvan Poron vuosi, jonka jälkeen on aika herkutella nuotiolla paistetuilla lätyillä kodassa. Lätyt nautitaan hillon ja kahvin kera.

Marttiinivierailu ja joulupukki

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Lapin pääkaupunkiin Rovaniemelle. Ensin menemme Arktikum-museoon, jossa nautimme lounaan. Seuraava kohde on Marttiinin historiallinen tehtaanmyymälä, jonka jälkeen meillä on kenties aikaa shoppailla muuallakin. Matkan kruunaa itsensä Joulupukin tapaaminen Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä.

Opastettu fatbikeretki

Poljemme noin 12 kilometrin reitin vanhaan metsään, jossa pysähdymme reissun puolivälissä kotalounaalle. Nuotion ääressä herkuttelemme keitolla, makkaroilla, voileivillä ja kakuilla – kuumia juomia tietenkään unohtamatta.

Luonnonkosmetiikkaa lappilaisesta metsästä

Ajankohdasta riippuen voit halutessasi mennä sienestämään tai marjastamaan elähdyttävään metsäämme. Opi tuntemaan syötäväksi poimittavat sienet ja marjat sekä niistä valmistettavat ruoat; hillot, salaatit, marmeladit, yrttiteet jne. Ohjelman sisältö on riippuvainen ajankohdasta. Mustikkoja poimitaan kesäkuun lopulla, sieniä ja punaisia marjoja syyskuussa.

Vaellusretki Orhinselänniemeen

Tässä ohjelmapaketissa suuntaamme yhteen lomakylämme kauneimmista kohteista. Matkan voi taittaa autolla tai haluttaessa polkupyörillä. Ensin kiipeämme Raakonvaaran huipulle, josta meille avautuu mahtavat näkymät ”Napapiirin helmeen” eli Miekojärvelle. Aikamme ihasteltuamme jatkamme retkeämme Orinselänniemeen, missä kauniit hiekkarannat tarjoavat hyvät uintimahdollisuudet. Laavussa tai kodassa nautittavan ulkolounaan jälkeen palaamme Loma-Vietoseen, jossa lämmin sauna jo odottaa matkalaisia!

Hellää kauneutta luonnosta

Opi villiyrttien käytöstä ja niiden erilaisista terveysvaikutuksista. Päivän aikana valmistamme sekä vartalon kuorinta-ainetta että voidetta. Käytämme puhtaita ja tehokkaita Lapin kasveja, jotka ovat saaneet kasvaa keskiyön auringon alla hyödyllisiä aineksia keräten.

Välinevuokraus

Meiltä saat sekä kesäksi että talveksi tarvitsemasi harrastusvälineet. Ja mikä parasta, monet näistä välineistä ovat asiakkaillemme ilmaisia. Tutustu alla olevaan valikoimaan ja löydä omat suosikkiaktiviteettisi!  

Katso hinnasto

Lappilaista kotiruokaa

Loman kruunaa perinteinen ja herkullinen lappilainen kotiruoka. Vietosen emännän kala- ja poropidoissa pöytä notkuu herkuista ja kahvitteluhetken kruunaa itse leivotut rieskat, leivät ja muut leivonnaiset.

Tutustu ravintolaan